Ollies värld.....

Ollies värld.....

Måndag

Idag....Posted by Olavi ahokas Mon, July 14, 2014 09:29:07

Måndag igen - Det regnar ute men det är ändå varmt, runt 30 grader så det känns kvavt ute. Är på jobbet, har sömnbrist men det är mitt eget fel. Skulle nog gått och lagt mig efter finalen. Tyskland vann rättvist för de var tillsammans med Holland och Frankrike de, de enda lagen som var just lag. Tyskland visade detta i alla deras matcher och därför var det rättvist att den fick hämta bucklan inatt, så enkelt är det. Det är märkligt egentligen hur stort ett VM är, och det visar också hur stelbent FIFA är. När nu spelarna har blivit allt bättre, inte bara på fotboll, utan på fuska, så behövs det nog lite nymodigheter för att döma matcher, kan man införa teknik på bättre sett i hockey eller även i tennisen så borde man kunna göra det i fotbollen också. Men också korruptionen inom FIFA kom fram. Där stod mutkolvarna i rad, dels från FIFA och de andra som blivit politiska ledare.

Det regnar ute och det är bra nog för naturen som behöver paus. Det är bra för dem som har semester för måndagar är väl de dagar man vill styra kosen iväg, packa ihop tältstolarna och bordet i husbilen och besöka nästa ställe, nya stränder och nya festligheter för överallt är det ju nu dessa. Har två veckor dit, fast jag tror inte att jag ska åka så jättelångt. Kanske försöker jag låna husbilen för en tripp över en helg till Nora och filma lite nytt till en ny video eller när jag har beställt min trummaskin börja kicka igång med mitt stora projekt. Få se hur den biten blir, nu när släkten ska komma över.

Det ena motigheten efter den andra avlöser sig nu, i lördags farsan åka in på akuten och ligger där, han har fått en infarkt och har fått ligga där sen dess. Han kommer nog ut i veckan, kanske redan till mitt i veckan när det har löst ut sig. Han har redan långtråkigt och han har inte fått ett eget rum än och missa lite av sin stora passion, TV-sport, oavsett om det är friidrott eller snooker, så kollar han på det. Han skulle lämna in sin gamla Nissan in på verkstad idag, men jag var där morse och avbokade det. Få se när den dyra besöket blir av men det blir inte idag i alla fall.

Exet.s dotter fyllde år i lördags och jag skickade ett grattis SMS till exet och fick ett tack och en smajlis tillbaka. Det blir nog den sista kontakten mellan oss tror jag. Hela den grejen idag med henne är då avslutat och ni frågar mig, det hela hade jag nog velat vara helt utan. Idag ångrar jag allting, från den dagen som jag åkte ner med husbilen en kulen oktober fredag 2012, och alla dessa turer som har varit. Droppen blev när jag konfronterade henne om det som hände i höstas. Hon hade kontakt med en ny snubbe och samtidigt som vi var ”ihop”. Hon svarade då att hon ”inte hade varit kär så jag har inte gjort något fel!!”. Så kan man se på saker och ting. Men det är bakom mig och jag borde se framåt men har inget att se framemot egentligen. Allt är becksvart och jag ser bara becksvart. Har raseri inom mig, samtidigt som jag är uttömt på energi, men klockan tickar på och tiden får väl göra sitt. Det är otroligt hur ett förhållande av det som var trasa ner en, jag trodde aldrig att jag skulle hamna här. Det har gått månader nu sen vi brejkade men jag känner mig fortfarande trasig. Orkar inte bry mig om något, har blivit en maskin, visserligen på sparlåga men känner inga känslor längre.

Jag tittar inte mig i spegeln längre, vill inte se mig där. Jag är rätt misslyckad och trött. Söker alltmer tysthet och ändå är sökande, vet inte efter vad jag söker. Borde kunna göra mer än att vara på sparlåga. Kanske imorgon, nästa vecka eller nästa månad. Vågar inte ta semester än, mest för att inte inte resterna av det korthus som var mitt liv inte ska blåsa bort. Har nog med att få ihop det delar av mitt liv som var, det livet vill jag dock inte återvända till. Behöver göra om allt och byta ut allt. Börja på ett nytt blad, på nytt…

Var på 40 årsfesten som anordnats av bilklubben och med det som hände med farans aå det blev ite så långvarit där, var ett par gånger dit och vände. Känner mig som den femte hjulet överallt och just nu funkade det inte för mig. Fast eftersom jag inte dricker, så hade det inte varit så fasligt längre för mig där i normala fall. Men jag tror att jag vaknade rätt pigg o fräsh igår till skillnad till många som var där.

Idag ska jag börja kolla nätverken i skolan, det tar någon dag och därför har jag tagit hit min lilldator. Den ska inna uppdateras för att vara pigg för den uppgiften, sedan ska jag beställa in lite USB-kabel så jag kan patcha in lite mer ingångar från klassrummen. Konstigt nog så är det svårt att få kommunen satsa på detta, det är ju förstås billigare lösning än betala massa pengar på det dyra och alltid krånglande trådlösa. Men det är nu bara 11 dagar till löning och 2 veckors semester…