Ollies värld.....

Ollies värld.....

Lördag - Semesterdag 6

tankarPosted by Olavi ahokas Sat, August 02, 2014 17:34:40

Lördag - Farsans födelsedag, han blir 82 idag, och han stapplar sig fram för att ta emot gratulationer idag, det är hans dag och jag försöker hålla masken så mycket det går. Har en tung dag, känner mig väldigt nere och är mycket trött. Sov inget i natt, allt är så fel det kan bli. Inte blev det bättre av att jag rymde iväg för lite ro och våldgästade några vänner som jag har återknutit. Ordnade en fikatur med en annan som är ungefär i samma sits som jag, vi ska fika på onsdag, om jag tar mig till onsdagen i huvudtaget. funderar lite om jag ska till iväg till mottagning, det här blir bara värre igen. Det har ju gått så länge och hösten närmar sig, hösten skrämmer mig nu. jag har ju fan inget liv, jag andas och går, det är allt. Det känns lite som tiggeri att söka upp vänner för att domna bort det onda, det tar emot. allting tar emot, jobbet börjar om 10 dagar och någonstans inom mig svor jag över att jag ska inte dit efter sommaren. Men det måste jag ju...

Ska i höst börja avveckla saker, sälja av saker som inte fyller något nytta för mig och de har legat i flyttlådor länge. Vet ungefär värdet på dem och det är mycket. OM jag skulle få annat jobb, så blir det mindre boende och jag kan ju inte flyttlådor kring mig och fulla garderob med saker. Jag ska avveckla saker och även avveckla mig själv. Redan nu tynar jag bort, bit för bit, dag för dag. Har ju insett att jag bara blåser mig själv med alla dessa projekt som av praktiska saker är svårt att genomföra, det är ju tokvarmt. Behöver en semester från mig själv lämna mig bakom mig. Jag duger ju inte, trots en massa ord, så duger jag inte. Jag kan inte göra någon lycklig, trots att jag försöker och försöker varje gång. Har hört en massa ursäkter, "Du är fel för mig, du är för bra för mig...". De känns som gamla klyschor som någon har snappat upp ur en TV-serie eller filmer. sanningen är att det är alltid någon som är bättre, gör sakerna vid rätt tillfälle och gör dem rätt, trots hur mycket jag anstränger, hur mycket jag tar tid, så blir det så fel. Samma sak med jobb, jag har en hel del färdigheter som inte behövs, jag har erfarenhet som inte behövs och gör väl antagligen saker fel. Inser det faktum att jag är bara en last för andra, är i vägen för andra och har ingen framtid. Inte med partners, vänner eller annat. Är en missfoster, borde inte finnas. Jag äter rätt sällan och tappar vikt, nej rasar i vikt..

Bestämde i natt att för att markera saker, att jag skulle byta tema och markera för exet nu när hon flyttat in hos den nya att jag kommer INTE ska höra av mig, inte ens om det gällde livet. Gjorde det som en film affisch, snabbjobb, och det kändes så rätt. Folk kan döda för sin kärlek men kärlek kan döda folk.. Jag är själsligt utarmad, kraften har tagit slut. Känner ånger över allt jag har gjort, känner allt har varit förgäves. Jag är skjuten i sank, torpederad, minsprängd, långt ut i det vida havet, där ingen hittar några vrakdelar.

Var ute igår, först i Rättvik där cruisingen mattats av betydligt. Folk orkar väl inte se samma bilar kväll efter kväll eller ta sig ytterligare en fylla på raken. Polisen var mer aggressivare än förr mot buset, de besiktigade noggrant bilar och konstigt nog bland vissa riktiga vrak råkade några killar i en rätt så fin Volvo värst ut. Deras snack med Polisen tog nog mesta av kvällen för dem samtidigt som vissa bilar som hade blivit sönderslagna och sönderhoppade gled förbi med trotsiga grabbar med en hel del öl i sig slog takten hårt på de redan buckliga dörrarna. Den gamla Chevan eller Kapitänen eller Volvon fick inget nåd vare sig av bilägaren eller hans kompisar som hoppade på bakluckan så fort det blev en pisstopp. Åkte hemåt för att se vad utelivet i sommaren 2014 bjöd på i Mora. Två ställen hade öppet, det ena var innestället med kanske 50-tal ungdomar runt 20 som salongsberusade snackade med varandra omsvepta i filtar för natten var ju kall, längre bort i den andra krogen var en trio som spelade blues och samlingen där var äldre och mer blandat, kanske halvfullt, runt 20 personer. Bandet var bra och det så rätt komiskt ut när de trängdes på det lilla utrymmet i en hörna ut mot gatan. Lite konstigt att se det fina matstället bli en ölhak på helgen. Nykter som jag var så var det väl inte någon behållning se medlemmarna ur ett annat band skråla i fyllan på fel ställen, givetvis blev det musiksnack, vem som var bäst på det ena och vem som bäst på det andra. Lyckades med att lura en av krogens få tjejer att sätta sig ner hos oss ett par gånger men när hans söndertatuerade kille kom så var det slut.

Det fortsatte dock lite på morgonen när jag åkte iväg för att handla ett par stolar och ett litet bord till farsan, trots tight med ekonomin, ville jag inte ge honom en parasoll för en femtiolapp. Åkte nedre vägen hem och morsade på en tjej kanske runt på 40 som var ute o rastade sin jycke. Tog henne för en som jag flirtade på 10-15 år sedan och såg nästan direkt när vi började snacka om väder och sånt att jag aldrig mött henne. Ändå, starkt jobbat...

Men allt det där rann av sig de få kilometrarna som det är till Orsa. Så jag bestämde för att bada men givetvis så började det regna och jag var på rymmen... Vet inte vad jag ska hitta på i kväll, är trött och vill sova men tror nog att jag kommer vakna i småtimmarna och jag får en jobbig natt igen. Det måste nog hända något drastiskt i mitt liv NU!!!, står inte ut.... Kramar!!