Ollies värld.....

Ollies värld.....

Tisdag!

Idag....Posted by Olavi ahokas Tue, July 15, 2014 12:00:06

Tisdag - En regnig och nu rätt kall morgon. Halvvägs till jobbet borta vid Noret så såg det ut som det var natt och sedan vräkte vattnet ner. Svensk sommar innehåller regnväder också. Passa på att plocka smultron efter regnet, det är då de är som godast! Sov dåligt inatt, mest för jag har varit irriterad på saker och ting. Just nu känns det OK, tog en Starbuck på väg till jobbet och det gjorde susen. Annars har jag kollat på en konsert samtidigt som jag jag har fixat lite. Iron Maiden är fortfarande kungar, även om sången på den här nyupptagna Rock am Ring, börjar bli alltmer ansträngt. Även Bruce Dickenson blir gammal. Han bör väl vara nu 56.

Var rastlös igår, denna sololiv börjar bli jobbigt och det är dags att hitta någon. Har inte lust att ha en sensommar ensam, för idag är det inte bara den 15.e juli, men också att halva sommaren har gått. Det första gula fallande löven berättade om detta när den dalade ner på motorhuven när jag backade ut Pärlan ur garaget. Den 15.e juli, bara 10 dagar till lön och semestern, vilket i år blir kort, bara 2 veckor. Är ännu i form för mer men den som spar han har. Lönen är väldigt välkommet som alltid och jag ska nog se till att spara rätt mycket av den även om Mercan ska få lite färg på sig. Har inte gjort mycket på den och den kommer att behöva en koll på framvagnen som låter mycket. Jag trodde att det var vinterdäcken som började bli gamla och hårda. Men det är annat, det låter fortfarande nu när den har nya sommardäck på. Det som låter kommer nog kosta en del. Kanske den sista stora fixen på den, ingen bil vara för evigt. Men den ska få också nya vinterdäck fram, köpte bakdäck ett par vintrar sen. Och ny när jag inte åker ner regelbundet ner till Göteborg så lär de hålla ett par vintrar till.

Tisdag idag, rätt onödig dag egentligen, dagen efter måndagen och onsdagen, en mellandag, grå och anonym. Speciellt nu när det är sommar, fast i Rättvik har de deras gatufest idag. Har inte varit där i flera år, sist var det en inhägnad med 150 kronor i insläpp, en trubadur och en DJ som insisterade med Sommaren är Kort till allsång efter en del ös hos publiken. Det är kul för honom när han vågar göra det. Gjorde det rätt ofta på slutet av timmarna när jag jobbade som sådan, fast det är en massa år sen, typ, förra århundrade och när man tänker efter förra årtusendet. Jag saknar inte det, det är rätt tråkigt med längden men det är kul att läsa av vad som kommer att funka just ikväll. Jag hade ju inte direkt några stamgäster, det är ju dyrt med Helsingforskryssningar, speciellt då när det fanns inte så mycket att välja på i Helsingfors under helgerna.

Var hälsade på farsan igår på dagen, han såg rätt pigg ut men redan less på sjukan. Han är väl en aktiv person och lyssna på folk som ligger och snarkar hela dagen är inte direkt roande. Det finns en TV nere i en hörna på kortändan som kan visa hans älskade Eurosport men det är gott om gamla damer som vill kolla på helt annat. Han ska på röntgen och kanske hem idag, och han har nog bråttom hem. Morsan är orolig och ringt ett par gånger för han hade inte svarat, antagligen har hon glömt att han skulle på röntgen igen nu på morgonen. Hon lugnar nog ner sig när han kommer hem igen. Konstigt nog har jag skitsvårt med sjukhus, speciellt nu på sommaren, det är kvavt, skitigt och syrefattigt. Det verkar som folk får ligga kvar i gamla svettiga lakan dag in och dag ut och förr i tiden när jag låg för knäoperationer så var det duschtvång. Men personalen är skittrevlig och sjukan rätt mycket mindre än de jag låg i Stockholm, man känner mindre som en kolli i en jättefabrik. Här har personalen tid och kanske empati nog att växla några ord med sina patienter. Kanske det enda kontakten några har, förutom det lågmälda snacket runt matbordet. Tycker synd om de som behöver ligga där i veckor, skulle nog bli sjukt galen av det.

Hade tänkt lugna ner mig igår med en bilfärd och kanske med en stund ner på stranden, men det började märkas att det var väderomslag på kvällen även om eftermiddagen var stundtals varm, men det blåste väl mycket så det blev inget bad. Tror inte att det blir idag heller.

I helgen funderar jag åka dock runt lite, ska ju visa filmen för banan i Jädraås, bara för att visa att det filmande jag gjorde blev något man kan visa för folk och inte något som oxiderar bort i gamla videoband. Passar på att nog ta med min kompis dit för att han får komma ut ur Falun lite. Kan vara lite kul med lite tur ut i skogarna!!! Imorgon är det yra igen, hoppas att den blir roligare än de sista två, de sög rätt bra och de tappade allt mer folk ju senare kvällen blev, vilket inte är vanligt. Kanske dags för dem att göra förnyad version av det? Jag tycker det, de hade en tråd på Facebook och jag tyckte att de ska ställa två scener mittemot varandra på det rätt minimala torget mittemot varandra. På så sätt har man konstant underhållning, medan man spelar på den ena, så rivs och byggs det upp för nästa som ska gå på. Det borde minimalisera väte tider och öka lite tempo. Två lastbilsläp med tak som scen borde räcka och inte var alltför dyrt att hyra in. Ha det gott! J