Ollies värld.....

Ollies värld.....

Onsdag

VardagshändelserPosted by Olavi ahokas Wed, August 13, 2014 16:14:41

Onsdag – halva eller mer än halva första arbetsvecka bakom mig nu. Det är lite ovant och rätt oinspirerande än så länge, lite småjobb och sådant. Ska uppdatera datasalen i morgon och rensa dem samtidigt, not a big deal! Det har blivit kallare nu, nästan lika snabbt som det blev hett i början av juli, vädret är visserligen rätt omväxlande med sol och små åskskurar där åskan är mer beskedligare än bara en vecka sedan. Rätt så komiskt var när det växlade om. Det gjorde det vid midnatt i Älvdalen, den sista timman av årets sista evenemang den här sommaren. Det blåser rätt bra och i solen, när den får chans så ökar det uppemot 20 grader, betydligt mindre när det regnar. Gick och la mig rätt sent igår och det var faktiskt rätt kyligt i natten och andra natten i rad var det rätt skönt när täcket gav värme efter en stund men jag sov dåligt igen, kanske ett par timmar.

Igår morse så hade jag lågt med socker så trots att jag hade order från vårdcentralen för prover att vara fastande hela morgonen, så var jag tvungen att äta lite. Så i morse fick jag lämna lite prover i stället, vilket gick bra. Ska träffa min nya läkare på måndag, för min gamla har gått i pension. Han var bra och han visade lite engagemang för patienterna, för det mesta känns allt som löpande band. Även vårdcentraler och lasarett är effektiva fabriker idag. In snabbt, ut lika fort och allt där emellan går fort, helst ska du själv inte visa för mycket intresse över saker, det gör att man känner som en förpackning på band som ska sen man är färdig skickas ut. Tack vare det igår fick jag lämna prover idag istället.

Det är rätt lugnt på skolan ännu, lärarna har sina konferenser och annat, lite nya böcker som ska in i systemet och ska inplastas, en del planering som inte gäller mig och ändå lite mjukstart. Det lustiga är nog att det är lika gott om lärare som det finns elever som ser rätt sura ut över att deras sommar är slut. Fast sommaren efter midsommar har ju varit makalös. Träffade en kompis på sitt jobb och han har fullt krig med sitt ex. Bland annat vill hon ha halva värdet av deras lägenhet som han hade köpt helt själv. Samtidigt som hon har inte bidragit till den gemensamma ekonomin inget så känns det konstigt att man kan ställa de krav. Han har också handlat maten medan hon har shoppat för egen del för sin inkomst. Det är synd att se detta fulla krig men det hela har rätt mycket likheter med det med exet. Är killarnas uppgift idag att endast stå för ekonomiskt support och ge henne tid och rum att leka Hollywood fruar. Tråkiga mellan dem är också att de har en liten dotter och nästa steg i kriget är väl om vårdnaden. Hon har flyttat ut men kanske insett att åren med stämpling ger knappt råd till hyran, än mindre för shopping. Så hans pengar skulle vara ytterst välkommet, om det blir något kvar när advokatfirman ”Här har du ditt och här har du mitt” är klara. Jag har i varje fall tänkt att ut honom på en sväng nästa vecka med bil, kanske åka ut till någon annan ort för att fika och snacka skit. Här i mora är det så att alla känner alla och man kanske inte får det lugnet att få stressa av. Han är rätt stressad av allting och det syns att allt skit tär på honom.

Ringde till kompisen i Falun som dels fått åka hem och varit hemma nu en vecka eller så. Han har inte svarat i telefoner men igår gjorde han det och vi snackade om allt och ingenting som vanligt i en timma eller så. För första gången så lät han som han brukade och verkade fått lite go i sig, men han slarvar lite med sömnrutinerna men skulle börja jaga efter jobb. Han hade fått tips om ett jobb på lager, halvdåligt betalt men så pass bra mycket bättre än det han får från sjukkassan. Hoppas att han får det dels för hans ekonomi och dels att han behöver rutiner och ombyte för att bli frisk. Själv har jag två veckor precis till lönen, av något konstig skäl så får vi betalt den 27.e.

Ska mobilisera mig för att se efter mitt eget hus, jobbet känns som återvändsgränd och socialt känns det som det är rätt så dött här och en vinter till med dess isolering lockar inte, inte heller hela tanken av höst. När jag kan koncentrera mig mer så är det en uppdatering av CV och annat som gäller. Efter 18 år här så är det dags att byta ort och slippa se de miljöer som jag förknippar med exet. Det är konstigt att allt sånt sitter kvar och dyker upp även man tänker på annat. Förra helgen när jag åkte till en kompis söder om Mora var jag tvungen att åka en bit på samma väg som ner till Göteborg och då kom nästan allt igen tillbaka, samtidigt som man fick den känslan i magen av när jag åkte ner för att träffa henne, När jag dödade den känslan var det bara sorgen som var kvar. Det är dags att nog att öka intresset för att hitta någon ny, inte som ersättare men för att jag upptäckt att tiden jag var singel innan var rätt så nödtorftig och tråkig, som titta på en suddig svart-vit foto och jämföra den med samma bild rik av färger.

Alltför mtycket fortfarande av min tid går till analysera över vad som gick fel, vad kunde jag göra för att inte ha hamnat där, samtidigt som jag letar efter felen hos mig själv, det är många frågor som jag inte får något svar för, men jag behöver veta det för min egen skull. Det har varit ett helvete i ett år nu och den ryggsäcken jag haft har ersatts med ett ny och den börjar bli väldigt tung och omöjlig att kasta av. Av henne fick jag inga vettiga svar och hon fabricerar om verklighet efter egna fantasier och när det kom till spets, så blev det något suddigt eller ”Jag är söt!”. Förhoppningsvis så ändras det om och när jag får ett nytt jobb på annan ort, någonstans i Sverige och helst med någon som vill dela mitt liv med.