Ollies värld.....

Ollies värld.....

Fredag....

VardagshändelserPosted by Olavi ahokas Fri, August 15, 2014 11:33:46

Dagens långa... Inga klagomål i 24 timmar, ja nästan i alla fall

Fredag - Fortfarande surmulet ute o rätt kyligt ute, 12 grader och jag tror att jag skippar badet idag med. Fast det är rätt skönt att tänka sig att det vore varmt nog för att bre ut en filt och solen steka lätt på fläsket igen. Den sortens sommar gillar jag, beachbummer stuket, fram med en dricka, lite tidningar och bara inte göra något på ett par timmar och sen glida iväg genom byn och låta stereon vara den enda ljudkulissen. Sen få se vad man hittar man på. Har skitsvårt för att bestämma mig vilken trummaskin jag ska köpa för att återuppväcka lusten för att skapa något. Det är lite som pussel och det som sker är lite grann som måleriet. Man bygger upp saker i lager och sakta men säkert växer det fram, lite fix här lite där, sen lägger man på lite detaljer för att krydda upp det hela och rättar till helheten. Klart. Sen tittar man eller lyssnar man det man har skapat, och är nöjd en stund och börjar på nästa. Jag tycker att man ska när man spelar in något tänka på måleri så att alla ljud man lägger in blir som en helhet en audiell tavla. Hur den uppfattas och hur det hela är när det är klart är upp till den som lyssnar eller ser på den. Kanske har jag en annan syn på det än de flesta som håller på musik, för jag tänker mycket på måleri när jag jobbar med ljud. Det tar en bra stund med de båda, en tavla innan den är klar för att ramas in tar runt två veckor, och en låt ungefär lika mycket. Är dock duktigare med måleriet än i musik. Men det är en utmaning och jag gillar tro eller ej, tänja på mina gränser för lära och vilja lära är livet.

Ska efter jobbet till Falun för att träffa en ny kompis och sedan efter en annan, det sistnämnda besöket är inte annonserad men jag tror att för honom och mig kan det bli ett avbrott att göra helt annat som omväxling till det vanliga. Samtidigt ska jag kolla in på musikaffären om trummaskiner som är bra men inte kostar skjortan. Så småningom kommer jag modernisera allt genom att använda dator som är lite modifierad med bra ljudkort och inspelningsprogram och andra godsaker. Men jag vill använda nuvarande utrustning som jag har använt lite. Kompisen mår bättre nu, han har helt annan stämma i rösten och låter lite fokuserad för framtiden. Han har en massa saker att fixa som han har fått lägga åt sidan när han var nere men han har blivit bättre nu. Men huvudgrejen är att träffa den nya vännen som jag har haft kontakt med ett tag. Allt annat är en bonus. I morrn ska jag träffa en annan ny vän som åker Vasaloppet, sen vet jag inte vad jag hittar på, ligger efter med sömnen oh Strandrestaurangen har stängt för säsongen, som jag sa tidigare i tidigare inlägg, hösten kommer plötsligt här uppe och allt blir öde för en lång tid. Synd att man inte kan ha ett jippo under hösten eller få något som fångar allas intresse här uppe. Det är tragiskt att jippo som är Snöskoterns dag blivit en fyllogrej och de som utnyttjar det skräpar ner ordentligt efter sig, sist blev det en massa skriverier om det. Samtidigt som krogarna inte har lätt med sina sprittillstånd men i Orsa funkade det rätt bra för de hade öppet till midnatt och deras program med musik började tidigare. Visserligen att stänga 00.00 är tidigt men man får folk ut i tid och det blir inte den fyllan det ofta blir, givetvis satte kommunen stopp för deras tillstånd och Orsa som har 7000 invånare har ingen krogliv nu, det är sorgligt, folk behöver kunna träffas och komma ut under ordnade former och där den ligger, stör de inte boende.

I Mora är Vsaloppshelgen i fullgång och det skpar lite problem för fotgängare som ska till järnvägsstationen från centrum. Det pågående jätteprojektet med resecentrum är närmaste klart men invigs nog först innan jul och erbjuder moderna och ljusa lokaler för resenärer, en kul detalj på den annars rätt fula byggnaden är att den har fått torvtak. Fast den ligger ganska långt borta från centrumet och kanske taxin får ett uppsving, kanske ska man nog ordna transferbussar för att ge folk ett skönare sätt att komma in i centrumet, fast det var bara min tanke. Men än är det köer in och ut från Mora, kanske mest på grund av eventet med vasaloppet eller kanske är det så att Mora har växt ut ur sitt skal nu när affärscentret vid Nora byggdes. Men det är plötsligt mycket bilköer.

Hur är det mig då? Hmm jag vet inte, känns att jag har hamnat i ett annat fas nu, vet inte vad det innebär eller var jag landar och just nu känner jag inte efter det heller. Men helt klart är dock att jag vill ha en nystart, nytt jobb och annan ort, där jag kan utforska livet i och skapa nytt socialt nätverk utanför nätet. Ska i varje fall se till att jag har en datorfri dag i veckan, så att jag kan våga ha tid med mig själv, något jag inte haft på länge. Saker som jag gjorde innan känns kanske förlegat för de har nog dämt bort saknaden av något som jag hade trängt bort. Jag har varit nog rätt avtrubbad innan för de kontakter med folk har känts så ytliga och det känns som de har byggt på saker jag arrangerat fram eller varit tvungen att se det händer som utegång och sånt. Utegången lockar mig inte alls, oavsett var det är, så är det likadant. Men samtidigt söker jag nya vänner och intressen, fast gymmet ska jag se till att jag kommer tillbaka till igen men jag måste hitta ett nytt liv efter det som hänt… Kramar!!!