Ollies värld.....

Ollies värld.....

Onsdag....

Idag....Posted by Olavi ahokas Wed, July 16, 2014 12:28:06

Onsdag – Är supertrött idag, somnade om efter väckarklockan men blev inte så mycket försenat idag. Kunde åka nedcabbad till jobbet för det var väl en lagom lång solstrimma mellan de mörka molnen. Det hr regnat lite men inte alls så mycket som det gjort ett par nu innan. Var ute och åkte bil några minuter igår. Orsa var folktom och det var det första gången blev det mörkt och man behövde ha lysena på första gången sedan mitten av maj. Det är ju mitten av juli nu, halva sommaren är kvar men det blir närmare mot sensommaren nu. Det låg ett par löv, gula från björkarna på vindrutan när bilen stod ute den lilla stund som det tar att stänga garagedörrarna och att kliva in i bilen. Första hösttecknet!

Puhh, gillar inte hösten, gillar inte att det så småningom blir kallare och mörkare fast den första delen är väl okej med höstfärgerna är fint. Men den sista halvan är inte så kul. Att se naturen sakta dö och allt blir en stillhet, en väntan på den första nattfrosten och snöflingan ska dela ner men än är det långt dit. Idag är det yran igen, är trött av sömnlösheten, denna gång självförvållat, men kommer nog inte vara där för länge, hem innan solen går ner. Gatorna är fyllda med turister, de flesta eller alla campare, fast en del hemvändande också eller de som har varit smarta nog att skaffa en sommarboende här. Smart? Jo kolla in vad fastigheter kostar och den närheten till mycket vackert natur som kommer med i köpet. Fast de flesta vill ha fjällboende. Därför är stugorna med i förhållande ner vid byn rena fantasipriser. Vad händer med dem när växthuseffekten ser till att det inte kommer snö?

Är som en zombie, känner inget, ingen glädje eller sorg, ibland en frustration av saker och ting och samtidigt som jag känner mig ensam och otillräcklig. Vill göra mycket men orkar inte just nu, men ska nog ta den där turen till Jädraås i helgen, undersemestern en helg med husbilen under semestern. Den annars ska jag nog tillägna Mercan som har fått stå i sommargaraget borta vid stugan. Vill ha den klar till den andra delen av min semester som blir i höst, ska då till Norge med den. Kanske blir den resan min sista där på ett bra tag, skulle ha gjort den redan två år sen på hösten men det blev ju då förändringar i mitt liv som var då positiva. Nu känns det inte så, känner mig bara bitter över det. Jag vill inte vara singel men samtidigt är det så att jag har en del att ta itu med mig själv innan, ekonomin, livslust och glädjen. Man ska nog vara hel innan man påbörjar något, samtidigt som jag sakta tynar bort.

Farsan ska bli utskriven snart, han lät glad över att komma hem. Sjukan känns mest kvavt och ingrott av smuts, svett och allmänt eftersatt. Jag mår illa när jag är där, känns som jag mår illa av att inte få syre och den inpräntade och ingrodda smutsen. Hur kan människor inte blir sjuka där är en gåta för mig. När jag låg inne så, om jag kunde försvann jag iväg in i duschrummet som gav mig lite fräschhet som tvål och vatten kan ge. På 80-talet i samband mina första knäoperationer i Stockholm var detta rutin och personalen krävde att man duschade en gång om dagen. Det kändes som en läkning även om knät inte ville funka. Skönt för honom att komma hem och morsan som har varit så orolig kan nu pusta ut. För farsan blir det nu ändringar, åtminstone några dagar innan han återkommer till sina gamla vanor som ingenting har hänt. Någonstans så kryper behovet av att vara en supergubbe fram och tar över.

Känner mest att åka till någon vik och sitta av en tid och bara vara, ha telefonen avstängd och i lä mot den friska vinden och från regnet. Samtidigt som jag önskade att det fanns någon i mitt liv och att ha dennes närhet, inte bara fysiskt. Har varit singel för länge nu och innan den förra förhållandet. Trivs inte med det längre men sen så trivs jag inte med mig eller mitt liv i huvudtaget. Allt är bara slöseri med tid nu, fast jag har gått ner ganska mycket av det, även där har jag tappat aptiten. Men det är en yra nu, kanske förändras allt, vem vet. Vann i varje fall 30 kronor på trisslott.