Ollies värld.....

Ollies värld.....

Fredag

tankarPosted by Olavi ahokas Fri, August 22, 2014 10:43:24

Fredag - Soligt ute, men rätt kyligt. Nu liknar det som då en gång i tiden när man själv började skolan borta vid Runko, väster om Pikis Öster om Åbo. Fast första dagen när morsan och jag tog rälsbussen till nästa hållplats till den första dagen var det spöregn. Jag var då 7 år, liten och tanig. Fast snart blev det soligt men än förstod jag nog inte varför jag frös. Antagligen inbillade jag att det fortfarande var sommarvarmt. Sommarkläderna var ju skönare än de jag skulle ha på mig. Morsan hade tagit ledigt den första dagen, därefter fick jag klara mig själv. Det var lite annorlunda, kraven på produktionen var hårda och man fick inte ta ledigt hur som helst. Lönen var låg och mina föräldrar fick inte bara arbeta hårt men villkoren var hårda och man diskuterade inte med chefer. De hade press uppifrån om produktions mängder och det var disciplin på arbetsplatserna och lönerna var låga. Snart blev det kallare och när man sladdade på cyklarna så dammade det till fortfarande men allt eftersom det blev kallare så slutade det att damma och vi fick trängas i taxin som funkade som skolskjuts.

Nu sitter jag här i en skola, det är en fredag och helgen hägrar, konstigt nog så hela fredagen känns som avrundning, allting är bara en transportstrecka tills man får åka hem. Helgen är en oas på 48 timmar och sedan tillbaka till verkligheten som är rätt mörk kapitel. Har haft som ett slags livlina köpa tre trisslotter som jag skrapar på helgerna, vinner jag på dem så byts de ut till nya, även OM jag vinner så pass att jag får typ fem lotter så skrapas det bara tre nästa helg och jag kompletterar med den saknade för veckan där på. Smart tycker jag, på så sätt hålls den så kallade drömmen vid liv och spelandet på en rimlig nivå, 90 kr i veckan är inte så mycket och jag slipper glo på TV för att se dragningarna. Bättre än Lotto eller annat på så sätt. Det är ganska så mediokert men bilen och tre trisslotter har hållit mig vid liv egentligen, som sagt var man ska lura sig själv. Än känns dagarna som en ändlös upprepning, som slöseri med tid, än är det ingen sol eller värme som jag känner det. Mycket känns som att jag blir tvungen att lägga på hög nu, kan inte känna eller hantera mer saker. Det känns väldigt konstigt, det känns som jag hamnat bredvid allt som händer nu, vare sig det gäller mig eller vad som händer runt omkring mig. Jag har tydligen stängt av mycket nu och funkar som en maskin. Med andra ord så har jag rätt miserabelt liv nu, känslofattigt mörk och lika kall som nätterna nu.

Om vädret håller sig hinner jag nog tvätta bilen för i morgondagen, den verkar bli så att jag kanske får åka själv men det är okej, ska bara föra in lite ny musik i bilen så att jag har lite ljud omkring mig under färden. Farsan har fått behandling i Falun och hade varit tydligen i mycket dåligt skick natten innan men fått hjälp till sist. Det verkar som allting är dock väldigt skört med honom nu. Morsan var där på morgonen och fick en chock. Men jag ringde till Falun och han hade fått behandling som tydligen hade varit smärtsam nog att han sov när jag ringde men de skulle skicka honom tillbaka till Mora idag. Väntar på samtal som kanske inte kommer från hans avdelning i Falun. Det har tydligen varit långt mer allvarligare än vad han har velat visa oss. Vid 82 så är hjärtproblem inget lek längre.

Själv så är jag rätt mycket tillbaka där jag var innan, sömnen är dålig och jag försöker distrahera mig så gott det går. Behöver komma iväg tillfälligt och göra stora förändringar också, bara jag orkar. Nu har jag ganska mycket på jobbet så jag har inte hunnit öppna diverse konton för jobbsökeriet. Men det kommer ju en ny vecka snart. Jobbsökeriet ute hjälper en del men då måste jag se till att mina saker syns utan att de sticker ut för mycket, alltså någon form av gyllene medelväg, vilket är nog svårt för mig. Det är lätt för mig att göra lite för mycket av det goda, så jag får behärska mig lite tror jag. Ska i varje fall göra någon form av vattenstämpel och från början göra ett visitkort inbyggd i dokumentet med ett foto av mig. Snyggt men inte för snyggt ska det vara. Vet inte vart jag vill egentligen men som sagt, det är dags att röra på mig nu. Men det är fredag idag, fick samtal från Falun och farsan ska tydligen bli utskriven i morgon, Nora får vänta. Kramar!