Ollies värld.....

Ollies värld.....

Onsdag

VardagshändelserPosted by Olavi ahokas Wed, August 27, 2014 11:08:56

Dagens Långa...

Rätt nyvaken, vaknade för ett par timmar sen. Stördes av att det lät som någon försökte sig på inbrott i natt men det var ett par korrugerade takplåtar som var uppställda mot väggen som bankade mot uthuset. Även om det är kallt nu så sover jag nog ett tag till där. Det ger det mörkret jag behöver jag behöver att sova. Ännu så sover jag dåligt, ännu krånglar magen men det är bättre. Men det är långt kvar innan allt är bra.

Är fortfarande hemma idag, behövde sömnen, magen känns annorlunda. Som om jag har massa deg på jäsning där men toabesöken är färre och kortare, jag behöver ingen bok för att fördriva tiden där. Men jag har utstationerat ett par läsglasögon där, när det behövs igen. Det är lite konstig känsla, känner mig mätt men hungrig men inget smakar något speciellt. Lön idag, vi som är anställda kommunalt får den av något underligt skäl den först den 27.e, få se mycket blir det kvar när allt blir betalt. Ska ju på semester vid nästa månadsskifte, troligen Norge den här gången. Jag, bilen, bilstereon och kameran bland massa höga berg, fjordar och djupa dalar...

Känner mig väldigt ensam, som jag har inneslutit i någon form av skal eller mur. Har dock stort behov att se folk, iaktta dem på håll eller bara höra dem. Just nu är jag både social och antisocial, lite ytligt och less över att livet har samma långsamma gång här ute. Men imorgon ska jag till jobbet, känner mig bättre och trots att det blåser ute så ska jag nog tvätta bilarna på eftermiddag om inte magen börjar bråka. Ska först ta en sen frukost. Vill att det ska hända något, något nytt och positivt, helst av sig själv. Mest av det jag hittar på känns rätt krystat och det var länge sen jag skrattade eller hade något att skratta åt. Men livet går ju vidare sägs det. Saknar dock att ha någon, men vill inte rusa men gör det ändå. Saknar tanken över att ha någon att somna bredvid och vakna bredvid. Saknar känslan av att det piper till i min telefon med jämna mellanrum, 2014 verkar bli ett dåligt år för Telia, använder inte telefonen så mycket, den bara påminner mig om ensamheten.

Har funderat på att börja skriva men har nog någon form av blockad. Konstigt nog så kan jag spruta ut text av ingenting och utan att ha haft någon plan över vad det ska handla om egentligen. Det är rätt kul för oftast om de är saker som är rätt nära så kan jag föreställa mig som någon annan person i en annan miljö, även byta ut egenskaper hos mig. Det har ju funkat men ibland som på Sveket så har jag använt mig själv men då har mycket runt om varit annat. Den utspelar sig ju under hösten och höstarna här är rät karga, med massa ödemark och för vintern övergivna hus som har blivit semesterparadis för dem som flugit ut till storstadens jäkt och puls. Att det är höst nu ser man av alla dessa gubbar som cyklar runt med sina jaktkläder. Först ska man skjuta av björn, sedan blir det älgens tur. Först tror jag höstens stora händelse, snöskoterdagen, då får alla som är intresserade en chans att samlas och ta en rejäl fylla med sina kompisar ute i stan och som vanligt ät det ingen som tar reda på skräpet efteråt. Förra året blev det tydligen överstyr och lokaltidningen tog upp det, inte undra på det för det såg ut som efter ett upplopp. Snöskoterdagen? Jo, jag bor ut i landet.

Jag skrev inget igår, mest för jag var trött och det var inte mycket att skriva om. Var rätt mycket online här men det hände inte särskilt mycket. Sängen, toaletten, sängen och titta ut i hur vädret växlade från nästan sol till tropiskt regn. Konstigt nog så är det knappt moln på himmelen, solen försöker gassa på men det är rätt kall vind som kommer från sjön. Ska nog försöka mig på en promenad om det inte är läge att fixa till lite med bilarna. I helgen ska jag vara med i ett jippo och ska åka till Falun, det blir en heldag så egentligen har jag en ledig söndag men det är kul att kunna hjälpa till vid dessa, lite omväxling i alla fall. Få se hur det blir, just nu skulle det bli lite jobbigt, har inte så mycket energi och engagemang, men jag vet att jag kommer att återhämta mig rätt snabbt från magen i alla fall. Ha en bra dag där ute! Kram!