Ollies värld.....

Ollies värld.....

Fredag igen!

tankarPosted by Olavi ahokas Fri, September 05, 2014 11:35:49

Fredag - Drömde konstigt inatt. Jag var i en grupp människor som var i något som var mellanting av verklighet och film, det var som Ghost Busters på riktigt. Vi var i en rivningskåk på Vasagatan i Stockholm och den var mot förmodan av det centrala läget övergiven i åratal, med stora dammråttor och annat. Det fanns där något väsen som vi skulle bli av med, det var ingen mardröm och jag funkade rätt kliniskt i det hela. Det var folk i alla åldrar och i drömmen drog vi iväg till Gustavs Adolfs Torg för att hämta mer folk. En med i den ursprungliga gruppen hade barn som det här väsendet hade förvandlat till någon form av levande död tillstånd och försett dem med bark istället för hud. De var som fjärrstyrda maskiner som utförde eller skulle utföra saker av någon annan. Som proviant hade vi en massa kexchoklad och på samma morgon hade någon tagit en ordentlig tugga dels på dem, utan att ta bort förpackningen och på köksbordet. Vi lyckades med att avprogrammera ungarna och spökjakten skulle börja på allvar när den tog tvärslut av väckarklockan. Kom ihåg att i gruppen fanns en tjej som jag började fatta tycke för och hon var inte alls lik någon jag känner. Hon var inte fientlig mot mina väldigt diskreta stötar heller.

Brukar inte komma ihåg drömmar, ofta finns de där när jag har drömt och jag kan känna hur de försvinner ur miitt minne som ekon som försvinner när man har ropat mot en bergvägg och tillbaka, bara sekunder snare när man som en maskin börjar med morgonbestyren så är de helt borta. En del kommer jag håg att inte glömma men sen känner man det där ekot. Undrar egentligen varför man drömmer egentligen? Men ibland är de en bra underhållning.

Sitter på jobbet, ska ut med en gammal skrivare som ska skrotas, tar med en gammal dator som ska möta samma öde, mest för att den ska man egentligen emigreras till det nya systemet och kommunen vill inte göra det. Man strävar efter enhetlighet och i det duger inte det gamla, oavsett om den funkar annars eller inte. Så en burk som knappat behövs mer än ett par timmar om året får sin avrättning, det rimmar egentligen rätt illa med att använda resusrser. Men ekonomin är viktigare. Pengar som alltid är det som styr, det är pengar som avgör allt. Vi lever i en tid där pengar, helst hur mycket som helst pengar som är allt. Det är pengar som avgör hur vi mår, om vi ska vara friska, hur vi lever och tyvärr med vem man får dela den. Allt annat är i vår jakt efter lycka är egentliga tomma ord. Det är pengar som avgör hur ditt liv blir. Med pengar kan du köpa dig oberoende, göra dina dagar mer meningsfylld. Med dem kan du berika ditt liv med upplevelser som du kan du tar med dig i graven, om du inte har dokumenterat dem. Du lever kanske inte längre med dem men med dem så får du ett liv du kan fylla säcken med, om du sätter dp in nya mål och drömmar i det.

Sad but true!

Det är helg framför, och i morgon är det dags att måla över lagningarna på vinterbilen som har fått stå ensam hela sommaren. Lovat är 20 grader plus och ingen vind. Ska slipa ner grundlacket lite så att färgen får rugga på, sedan några lager klarlack, lite fint sandpapper så är den klar utvändigt. Det som saknas är fixa hjullager som jag får ta av nästa lön, det kommer bli dyrt och kanske det sista stora investering i den gamla bilen. Men in för vintern så ska den få nya vinterdäck fram. Sedan ska cabben börja få sin förberedelse inför dess vintervila och besiktas innan så att den är officiellt körklar direkt i slutet av april igen. Kommer att få den även i år ha den i värme vilket skonar den fjorton år gamla bilen. Har haft den nu i 2 och ett halvt år och den förgyller tillvaron mycket. Det är en skön känsla att köra utan dag på sommaren, stereon som dränker alla ljud runt om, den är dragfri tack vare det enorma sluttande vindrutan. Än finns det tid för en tur, med den värmen som vi har nu kan man kosta på sig en kort tur. De helgerna som har varit har inneburit turer med den men det ska bli rätt skönt att inte ha något inplanerat. Om ett par veckor ska jag ändå till Gävle på ett jippo och kanske ner till Stockholm för att flytta möbler åt en gammal kompis som har skadat sin fot gång på gång och går på kryckor. Sedan hem en annan väg, kanske tar jag mig hem via Mariefred och Stockholm. Därefter är det dags för min andra del av semestern som troligtvis blir ensamt. Kanske är det bättre så, få lite tid för mig för mig själv, tid för eftertanke, tid för att hämta in lusten till allting igen och hämta kraft. Har börjat med vissa projekt eller projekterar om det men framtiden här är oviss, dels av olika skäl som jag inte kan styra men också av att det är dags för mig att nog byta omgivning, även om jag kommer sakna mycket här uppe, främst naturen och av att ha garanterat snö. Men än är jag inte där men på väg….