Ollies värld.....

Ollies värld.....

Torsdag..

Idag....Posted by Olavi ahokas Thu, July 17, 2014 11:09:52

Dagens långa....

Torsdag – trött!!! Har inte sovit en blund i natt, vet inte varför men kunde inte. Kom upp i varv på kvällen och sen fortsatte det hela. Känner mig värdelös och ensam hela tiden. Att sedan se lyckliga nykära eller familjer på stan gör det inte bättre. Känner mig utstött, bredvid och övergiven. Som en gammal vante som det gått hål på och slängd i soptunnan. Utåt så ser det väl bra men inombords är det bara en ihålighet. Pendlar mest mellan raseri och tröstlöshet. Hatar mig själv, ser inte ens på spegeln när jag rakar mig. Ser nog rätt rolig ut nu.

Det var en mörk och en kvav natt, fukten som ligger kvar från den allt mörkare natten och värmen gör sitt. Gav upp försöken på att sova vid halvfyra, satte på Taken 2 på datorn och Liam Neeson får leka en dödande hjälte igen. Alla bad guysen dör och han återigen räddar sin familj. Han är en bra skådis men nu vid runt 60 blir det inte så trovärdigt med honom som en en mans dödsskvadron. Finns det inte yngre skådisar som fixar detta. Tänker på de utmärkta skådisarna Al Pacino och Robert de Niro som gjorde en hårdkokande polisaction ihop. Även de har sin bäst före datum passerad för länge sen i den här grenen. Är de så pass fega i Hollywood. Om 20 år fram ser vi dem ta sig an maffian med bara nävarna och med ena handen hålla i rullatorn. Givetvis har det väl göra med att filmbolagen storsatsar och även de här gamla rävarna kan inte låta bli att ta emot en kvartsmiljard eller något ditåt för att visa att gamla gubbar kan, speciellt löjligt att deras motspelerskor är nog hälften så gamla som dem och badar i smink. Vad var det som Dire Straits sjöng på 80-talet? Money for nothing and chics for free…

TV kollar jag inte på längre, där är det runt 50 tal kanaler och det som bjuds på är oftast liknande program, där några kändis wannabees ska göra något och gör bort sig och sedan röstar ut någon. Om denne blir kvar några omgångar till så blir denne en ny rikskändis som plötsligt tycker om saker som är ingenting. Sen finns det en annan kategori, där avdankade kändisar från musik, skådespeleri eller sport dyker upp på en annan och ska rädda sina nya karriärer som föreläsare med att dra en dålig vals och sedan få en egen program på reklamkanalerna. En del är säkert vettigt andra inte.

Vissa kanaler är mest gjorda för män där de bjuds på tekniska ting, gärna några kufar som skruvar ihop bilar som de skryter om hur mycket de får betalt eller så är det sport, kolla på 2 timmar på snooker så sover ni i soffan! Båda har en massa reklampauser för online spel. ”Signa upp idag och du får 200 spänn att spela på.” Tjejerna bjuds på shopping, svindyra husrenoveringar där en hundra tusen pund är ingenting, matlagning, allt från de vanliga rätterna till ärtsoppa med sparris och ingefära, ännu mera shopping med blondiner som hittat en stenrik 70-åring och visar deras hem och intervjuvas runt den blåa poolen. Sensmoralen är klar, tjejer gör er extra snygga, bo i gymmet så endag har ni tur, en kille med skitmycket stålar. Hur han är som person eller hur han ser ut, spelar ingen roll, bara han har stålar. Hade sjuttioåringen bott i en liten två i en förort och kört taxi eller annat hade blondinerna inte skänkt en tanke. Då hade han varit ännu en sjukt pervers gammal gubbe. Har hört mer än en gång av tjejbekanta live och på nätet när de har träffat någon ny, att det första är att han är rik, inte ett ord om hur gammal han är, hur är han som person eller annat. Money rules!

Märkligt hur saker och ting har ändrats, tror att den nya raggningsmetoden går ut på ”Tjena Tjejen, vill du vakna i mitt slott, imorgon tar vi fram guldkortet och drar och shoppar efter att vi haft hummerfrukost?” har börjat reagera på detta över allt, numera gör pengarna vem som helst till en alfahanne, även de som är skruttiga eller fula. Money rules.

Samtidigt som det går en feministvåg över landet. Där partiledaren som var förut ledare för annat parti var tvungen att ta en time out eftersom hon kom på att det kanske inte var rumsrent att i fyllan på någon premiär pissa på mattan framför kameror, vilket är väl väldigt proletärt. Speciellt tanke på att hon såg till att hennes företrädare fick foten efter att även han var törstig.

Hon fick vara kvar, mest nog för att hon fördubblade antalet sympatisörer, även på vänsterkanten ser man fördelarna med pengar. Innan ni huttar på nävarna och kallar mig för mansgris så anser jag att män och kvinnor, oavsett hudfärg är lika värda. Jobbet som utförs på samma arbetsplats ska ha lika lön och att tjejerna som killarna ska fixa jobbet hemma och ta hand om sina kids gemensamt. Lika så ska det vara samma chans till utbildning, så ta för er, kvinnor som män! En grej jag hörde en massa år sedan på en av färjorna jag jobbade med var en diskussion om drömjobb. Där en tjej ville vara en hög chefs kloka vänstra hand och vara hjärnan över den oftast självupplåtna chefen. Jag tittade på henne och sa varför vill du inte bli just chefen? Du är ju då den som är smartare och då borde du få hans lön, som är vida högre i månaden än vad du tjänar som någon som servar honom.
Plus då får du ju tid att göra annat än ringa efter kvarglömda skjortor i hotell (det hände skit ofta när höga potentetrar från politiken eller näringslivet var ombord), boka flyg, hotell, boka ungarnas tandläkare och hans call girls i Prag eller ordna upp med hans ungar som har snortat upp allt i kokain som en riktig Persbrantare. Samtidigt som han kunde smita iväg med en ny blondin och förbättra sitt handikapp i golf på någon holme exotiskt långt borta. Nöj er inte för att vara service, ta för er.

Många tycks ha shopping som deras stora nöje, det kan säkert bli kul men samtidigt med de nya betalningsmedlen, läs det där lilla kortet med chip i, skapar nog många problem. Har man inte kontanter i fickan så är det nog att runda av uppåt, tills spärren så småningom säger stopp. I princip är det väl okej, om man råkar ha 10 papp ledigt vid nästa månadsslut. Sedan kan man inte betala för den andra heliga tingesten heller, telefonen eller de andra räkningarna. Men många hamnar nog i att ta ett snabblån och betala det i flera månader där bankerna tar först en avgift, sedan duktigt med ränta. När det andra och tredje kortet blir spärrad tar man ett nytt lån och det rullar på. Inte undra på att bankerna går med miljardvinster, samtidigt som sparräntan för dem som sätter in pengar är nära nog noll. Alla tittar på och tänker vilka loosers samtidigt som de är lite svettiga för de är nära där. Men så blir även det en TV-underhållning, där de skuldsatta fåår hjälp framför kameran och försöker le och se söta ut när de får veta att den där nya och nyinköpta och dyra Audin ska bort, lika så får de skippa Ibiza i 14 år och den där soffan för 85 papp ska in på blocket så fort som möjligt. Är sur idag, sömnbristen gör sig påmind.