Ollies värld.....

Ollies värld.....

Fredagen innan semestern!

tankarPosted by Olavi ahokas Fri, September 26, 2014 11:50:03

Fredag En typisk höstförmiddag. Det är lite rått och grått. Sovit som en gud efter jag somnade drömde konstigt men kommer ihåg lite fraktioner som jag kommer inte kunna ihop till något vettigt. Är dock på jobbet och så här sista dagen innan semestern går tiden lika segt som segt tuggummi. Har rätt lugnt idag med ord, för lugnt. Lunchen är fortfarande 90 minuter bort och blicken fladdrar nere till klockan i högra hörnet rätt ofta. Inte är jag hungrig än men det kanske kommer. Helgen är för dörren också och lönen har hittat fram till mitt konto, hoppas jag!

Ska tvätta bil ikväll, det är en avslutningskaravan för säsongen med jänkare imorgon och även den biten går till vintervila. Klubben jag är med i har rätt mycket verksamhet och en del har varit utanför ramarna lite vilket är bra, det är alltid bra att smala in pengar till barncancerfonden och liknande. Annars så finns det ju en risk att som alla gör, att man bara ser efter sitt eget hus och det rullar bara runt år från år på gamla hjulspår. Är faktiskt sugen på att gå ut i helgen men vet inte om det är så smart så här runt älgjakten för det är gott om älg som hamnar ut efter de ödsliga vägarna här. Oavsett hut man kör, så hamnar man vid vägar med tallåker runt om. Det heter väl tallskog men nu när all träd är lika gamla och nyplanterat efter hyggen så blir det samma man ser mil efter mil. Plus varje gång blir det en överraskning när man ser att solen går ner tidigare och tidigare.

Det syns nu ordentligt att det har blivit höst, de senaste nätterna har varit kalla vilket har gjort att ängarna inte längre är gröna, det där gulbeiga har tagit över mer och träden har fått alltmer färg. Verkar vara tidigare i år än normalt, kanske redan om 10 dagar är höstfärgerna här så kanske får jag planera lite om min Norgeresa. Antagligen blir det också en tidig vinter och får nog undvika bergspass så mycket det går. Men jag kan ju hoppa över det och göra annat. Danmark blir nog något jag ska åka till efter det sista planerade resan till Norge. Då har jag nog med material för en bok med foton. För en finne är det rätt coolt att ha en landsgräns så nära som jag har det. Det är bara 12 mil till gränsen och jag behöver inte med andra ord boka biljetter, gå upp onödigt tidigt för att få plats i en färja för att gå upp halvsex tiden för att käka frukost och vänta in att bogporten öppnas och morgonsur och trött bege mig i den stockholmska högtrafiken.

Så här års ser man knappt en bil när man passerar Sälenfjällen och jag har nog blivit stoppats 2 gånger under alla dessa år. Norge är är rätt likt som Sverige trots allt men annorlunda nog för att göra det speciellt. Än har det inte trots allt blivit rutin. Men om ett år blir det nog Danmark, kanske passar jag på att åka till Karlskrona samtidigt, har inte varit där sedan lumpen. Just nu tanken av att åka vägen mot Göteborg lockar inte, även jag har varit sugen rätt ofta att åka dit för känna det jag kände förut. Nu inser jag att det skulle göra mer skada än nytta. Idag vill jag egentligen glömma allt som förknippas med exet, till det milda grad när jag hör göteborgska på TV så byter jag blixtsnabbt kanal. Jag gillar Göteborg annars, men inte just nu…

Det är konstigt egentligen med känslor, speciellt efter man har blivit sviken, bedragen och sårad. Hur snabbt efter man har klarat av sörjeperioden det övergår till något helt annat. Idag när hon dyker upp i minnet blir jag bara på dåligt humör, blir mest arg. Arg på henne och mig själv, varför litade jag på henne, varför i helvete höll jag mig kvar när jag hade känslan över att allt inte stod rätt till. Varför i huvudtaget behövde jag träffa henne. Kanske borde det finnas en VDN-märkning på oss, precis om på en begagnad bil med alla fel och alla tillbehör? Liknelsen är inte så tokig för idag tycks vi vara mest upptagna med att leta efter någon, någon man funkar med, någon man dras till, tills det börjar bli dags igen. Vi konsumerar allt, även förhållanden. Allt ska vara perfekt, vardagen bara en tunnel tills man har tid och råd för en upplevelse som man får betala dyrt för resten av året, samtidigt man försöker få budget för nästa. Nästan hela livet består av en vardag, och den är fylld av vardagshändelser. Varför är vi så dåliga att hitta på något som gör den bättre? Behöver man åka till en fjärran badstrand långt borta när man kan hitta nästan samma sak närmare. Vi måste bli bättre att lyssna på varandra, bli mer tajtare med varandra och mer påhittigare än vad vi är. Nu stundar dock den årstiden då det blir lite svårare med roliga alternativ. En kväll vid solnedgång nära med den älskade blir nog inte lika mysig nu när nordan blåser snålt och det regnar slags. Men något måste man kunna hitta på då, eller hur?

2013 var ett dåligt år för mig och det här året har varit om möjligt ännu sämre. Allt skit som kan tänkas har hänt och ett tag orkade jag inte bry mig utan la den ena dåliga nyheten på hög. Än har jag nog mer fullt upp att se efter mig än att vara spå empatisk för andra än jag brukar vara. Önskar dock att jag hade fått hoppa över det här året, ha den helt ogjort. Hoppas dock att det nya året 2015 ska bli bättre när den en dag kommer, för värre än 2014 är det svårt att bli. Hösten känns, som en istapp i själen, jag har blivit kall och jag fryser. Dags för te, och klockan går så långsamt, kan det inte bli 16.00 någon gång idag?