Ollies värld.....

Ollies värld.....

Onsdag, mitt i veckan

Idag....Posted by Olavi ahokas Wed, October 29, 2014 14:21:34

Onsdag – Efter en rejält regnig morgon och natt, så skiner solen som inte orkar riktigt smälta de jättepölar som finns kvar. Det är tyst i skolan, bara några lärare som kommer och går innan de försvinner för sin ledighet ett par tre dagar. De har av vad jag kan se fått gå på föredrag som verkar inte varit så jättelysande, tydligen är det om könsroller och sådant. De ska få viga ut sina vyer för att se över det svart vita om mannligt kontra kvinnligt, att bemöta fördomar, deras och andras. Undrar egentligen om det funkar så? Att ett föredrag kan förändra allt, alla saker man har fått hemifrån, från medierna och dels det man upplevt eller tycker själv eller vad man har hört. Tänk om det eviga tjatet om tiggarna, en del säger att det är ligor, en del säger att det är folk som gör det självmant. Här i Mora har det varit väldigt många som undrar om det.

Själv tror jag inte har sagt många ord idag, Facebook är sig lik, med ungefär samma sak som upprepas och just nu saknar jag lite det meningslösa chattet på dejtingsidorna. På slutet gjorde jag löpande band av det hela. Hade jag kommit på en klämmig, lite personlig mess, som var rätt unik eller söt så klistrade jag den på dem som såg intressant och väntade in reaktioner. Fick jag vettigt svar, så fortsatte jag för de flesta svaren var rätt lika. Fult? Jadå, men effektivt, på så sätt kunde jag gallra ut lite innan det var dags.

Ska snart till ett litet ställe för att lämna in mitt CV, skulle gjort det igår men jag blev upptagen med mörkläggningsgardinerna och det blev lit sent med lunchen, var trött och hade nog inte det fokuset som behövdes. Så därför gör jag det idag istället. Lite så där spontant men why not. Kan ju inte få mer än ett nej, så det är vält värt ett besök. Men jag har ögonen på annat också, fyller i olika kedjors sidor där de har någon form av platsbank, vilket är rätt tidskrävande men det är bra att ha det gjort. Fast det hela är lite olustigt för mig, det känns lite som mössan i handen, som tiggeri, samtidigt som i andra fall har jag lätt med ”marknadsföring”. När det gäller andra är det inga problem. Vet ju inte om jag är så extremt lysande på saker. Men det här året har varit ett riktigt uselt år och jag tänker inte ha det så nästa år. Förändring till det bättre önskar jag mest för nästa år. 2015 ska bli ett väldigt bra år, hoppas jag.

Funderar lite om helgen som kommer, det är inte så mycket helger innan jul så egentligen ska man passa på men det är ju det där med utgifter, vinterbilen bör få däck fram så de kommer förstås inte gratis. Den första snön borde komma hit i dalgångarna snart för det blir ju både mörkare och allt svalare. I förra veckan kom den i höglandet i blixt visit, så det borde komma rätt snart. Så om jag ska iväg, beror dels på räkningarna och väder. Är det risk för halka så här under jaktsäsongen är det smått farligt och gå ut i Mora eller Orsa funkar nog inte. Det är knappt något uteliv här kvar. Gå på ställen med gymnasieungar känns väldigt fel, så få se vad det blir. Men något borde ju kunna bli.

Det är snart november, månaden som är en enda väntan på snö och på den ljusexplosionen som är advent. Nu börjar man på allvar kolla på vad som ska köpas eller ersätta de ljus som vi har haft på tomten. Att sätta upp allt tar lite tid och trots allt även om man är försiktig med ljusslingor och annat är det alltid något som har gått sönder, givetvis kan man inte ersätta någon lampa som har gått sönder utan måste ersättas. Det är kul att sätta upp det och när det är nysnö på marken ser der rätt häftigt och inbjudande ut. Fast dit är det ju några veckor dit. Innan det är det ju Allhelgona som gäller. Ska varje besöka en grav till en polare som gick bort några år sedan och placera dit ett ljus. En årlig tradition som är rätt mysig, om man hittar graven. Det visar att man inte har glömt sina vänner. Han var den första som var yngre än mig som avled av mera naturliga orsaker och det fick mig reagera lite om det här med livet. Han hade varit på en fest i Trondheim och där sa hjärtat ifrån av hans livstid där maten bestod av Gorbys pizza nedsvept med svart kaffe och kanske en whiskey för mycket på helgerna men han var omtyckt av alla och en skitsnäll person.

Det är tyst här, tyst som i graven, dags att ta mina penaler och kolla på det där jobbet därute. Kanske finns den eller inte. Men om en timma eller så vet jag. Kramar!