Ollies värld.....

Ollies värld.....

Måndag...

Idag....Posted by Olavi ahokas Mon, July 21, 2014 11:28:01

Måndag - Trött på jobbet igen, solen skiner ute o det är varmt. Helgen som gick var inte händelselös direkt. Farsan mår bättre nu men kan inte hålla på jobba som förr. Det märks att han är frustrerat med den nya situationen. Fast det tar nog en vecka eller så är han igång igen. Han kan inte ta det lugnt. I fredags skjutsade jag min kompis till psyket i Säter. Han var väldigt ängslig och jag hade lite dåligt samvete över att jag hade tjetat honom att åka dit, det kände rätt mycket som jag tog den gamla hunden till veterinären för den sista sprutan. Det kändes inte rätt men han var med på det och trots allt så var han rätt ängslig över allt. Dessutom att åka dit är väl inte längst upp på någons önskelista. Hans liv är i kaos och han kan inte hantera det just nu, hoppas att han får den hjälpen nu som behövs. Att skjutsa en patient in i en mottagning där han får med droger vila några dagar och sedan skicka honom hem med en näve tabletter och fler på recept är väl knappast vård. Det måste finnas ett mellanläge, kanske en trygg boende där patientne är relativ fri att göra sina ärenden men med personal som kollar att det går rätt till med livet. Att en person ligger i fosterställning dagarna ända är väl knappast vård.

I Säter var det cruising och jag försökte kolla in bilar och sånt när han var och handlade för vistelsen. Han var klar över att han skulle bli inskriven men inte om han skulle bli det just i säter eller skickas tillbaka till Falun och på en avdelning där. Väntan på läkaren blev lång, även om antal patienter som var där akut var inte så långt. Det var en kille som väntade när vi kom in men trots det tog det ett par timmar innan det blev hans tur. I Säter hade de ingen plats men de ordnade plats i Falun eller så kunde han åka hem. Ha valde nog klokt att ta Falun. Under tiden hade cruisingen ökat och jag försökte få med honom på ett varv men han hade bråttom till Falun, trots det fannsdet tid för cigaretter och matpaus. Han försöker dämpa sitt med cigaretter och na röker kopiöst mycket nu, inte bra. Efter det så lämnade jag hans nycklar till en gemensam kompis och tog honom på tur utmed Falun, ibland känns det som lägenheter är lite väl lyhörda så jag ville att vi kunde snacka medan vi kryssade runt på stan. Hemma efter midnatt. Fast på vägen hem så ringde jag upp en annan kompis och kanske för första gången berättade jag om allt som tynger mig. Mycket av det är kring exet men allt det andra kom med. Det kändes rätt bra att få göra det. Kunde sova i alla fall.

Hade väntat mig att det skulle vara cruising på riktigt hemma men det var en förmiddagsgrej som ett jippo mot supandet och alla skulle som deltog vara nyktra. Jag missade den, alltså cruisingen, inte supandet, för jag var trött. Att vara sömnlös har sina nackdelar och på dan var det dags att klippa gräs på gården och på torpet på andra sidan, sedan biltvätt in och utvändigt och ut på kvällen för att kolla vad som händer. Det var tomt men sprang på vice chefen på bilklubben o vi hade ett snack å det folktomma torget i Orsa bland alla dessa knott. Vindstilla, fuktigt värme är ett bra recept för knott. Vi snackade lite allmänt, mest om klubbens lyckade insamling mot barncancern, om klubben, yngre medlemmars supande och svineri, om att utveckla både mora och Orsa. Själv tog jag upp att det är rent sagt fördjävligt att i mora som har en fin strand så har man placerat ut asfalterade parkeringar. Jag tycker att hela strandområdet ska förvandlas till en park med olika skepnader eller teman. Göra den aktiv för många i området bor i lägenheter så att stranden kunde bli lite av deras trädgård och promenadstråk på sommaren men även på vintern.

Igår var jag och lämnade över min film om musiebanan i Jädraås till dem och det blev uppskattad även om filmen är väl ingen mästerverk men det skillrar med bara orginalljud deras vardag. Dagen till ära var de förvånade över hur många vill åka till Tallås 5 kilometer bort eller till deras nya slutpunkt som ligger kanske ett par kilometer längre bort. Jädraås är ett litet brukssamhälle och i mycket vid sidan av museibanan och den väldiga hyttan intill en resa tillbaka i tid. Tar man bort ett par moderna kåkar och asfalt så är det som på trettiotalet. Det är fritt att ströva omkring och medlemmarna är både villiga och tålmodiga över deras verksamhet. Anbefalls!!!

Sov inget på natten innan söndagen, så jag fick lura i mig kaffe inför färden till Jädraås och den vanliga vägen var ett långt vägbygge och färden dit tog sin lilla tid. Trots det så efter filemn som jag också laddade ner på deras dator, så beslutade jag mig att ta en stund vid havet i hamnen i Gävle. Lunch i form av en tacorulle inköpt hos Statoil i Sandviken så åkte jag iväg. Sömnbristen gjorde nog sitt, tog av fel ett par gånger innan jag kom fram. Kör sällan fel och hittar rätt hyfsat även i Gävle annars. Ringde till kompisen i Falun och lättade mig ur även där. Kanske inte så smart på vägen hem tog jag en snabbesök hos honom för att kolla att han ver okej. Men började känna hur mina ögonlock vägde ly så jag hade bråttom hem. Men på natten hände det igen, jag kunde inte sova. Tog telefonen och skällde skiten av mitt ex, kallade henne för en massa fult, hon hade telefonen på och försökte svara men jag malde på. Gick nog lite för långt men när jag var klart, så sov jag som ett barn. Hon mår nog skit av det men så hon behandlade mig så är det ingenting.

Ångrar visserligen det grova ordvalet men nu känns det som jag har fått av den där ryggsäcken som varit barlast och även om det svider lite så känns det bättre. Jag brukar inte göra det, kanske var det andra gången i mitt liv men det kändes bra. Läste igenom det och det lät som ett raseriutbrott, även om jag var helt lugn. Har inte hört ett ord från henne och jag har inget mer att säga till henne. Känner bara tomhet och bilderna av oss suddas ut lite mer. Tycker hon hade sin chans länge och väl och även om hon kommer nog ha det jag skrev inatt som ursäkt så kommer nog ha lite dåligt samvete över det hon gjort. Tror nog att det var nog rätt knäckande med alla dessa väldigt grova skällsord. Det var nog första gången jag kallade någon för en hora, inget jag är stolt för.

Trots det så år jag rätt tom, det lilla sömnen jag haft känns i mina ögon, det blir nog stranden efter jobbet för att försöka komma i den dvalan som man får där. Tomheten finns där, känslan av inte vara med någon eller kan dela av de goda stunder som sommaren har med någon. Känner att jag har inget att ge till någon och det är väl att acceptera det nu. Mycket av mitt liv har jag slösat på ingenting och varit ensam långt mellan mina relationer, i ro att det finns någon som är ämnat för mig. Trodde att jag hade det till nyligen, men som alla illusionerna, så är det en bluff, önsketänkande. Med facit i handen är det mig det är fel på, det måste vara så för det i slutändan blir ändå samma sak.

Hon hittar en ny, snyggare, bättre i allt och som får henne må som jag ville få henne må men inte kunde. Hade jag kunnat, hade jag nog fått dela filten i stranden med denne någon. Hatar tanken över att vara ensam nu och i framtiden. Det är ju inte så mycket kvar av sommaren nu och det känns att hösten är redan här, trots värmen, den finns i mig och jag lider av det. Har varit med om för mycket nu, svek, otrohet, separation, magsår, knäskador, utgifter, farsans sviktande hälsa där man blir påmind hur det är att bli gammal, även om han har morsan, polarens hälsa, och allt det andra som jag inte har tagit upp här innan eller vet inte om jag kan göra det. Känner mig som en gran efterstorm som har börjat luta kraftigt och troligen nästa storm knäcker ner den. Är 54 år och förbrukad.. Vill inte vara yngre men vill inte ha det så som det har blivit. Förra sommaren visade för mig att jag hade blivit en bra plastfarsa och det var kul med familj även om det var för en vecka och vänta på att hon kröp ner under min täcke och somnade i min famn… Allt det är borta, och som det ser ut, förevigt. Det låg ju ett par gula björkblad på vindrutan efter jag backade ut den ur garaget. Den här veckan ut, sen semester….
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.