Ollies värld.....

Ollies värld.....

En frusen torsdag...

VardagshändelserPosted by Olavi ahokas Thu, November 06, 2014 15:10:20

Torsdag – Vintern har kommit hit, kanske på besök. Något snökaos är det inte för det är rätt klart uppe på himmelen. Det är dock en molnfront som går diagonalt över Siljan men den står stilla på samma plats hela dagen. Det är barmark här i dalgången men man kan se på kalhyggen uppe på bergen att det är vitt. Men det är en grad minus ut i solen och frost i backen, så vintern är här. Har haft en lugn dag, varvat dagen lit med att plocka ner böcker ner till lärarförråden och kolla efter jobb. Idag var det inget nytt, tydligen är det väldigt ont om undersköterskor och lågstadielärare idag. Kollade efter pengar jag har på kontot efter lönen och går ordentligt med plus den här månaden trots däcken som ska på imorgon. Det känns rätt skönt, fast några hundringar lättare blir plånboken efter att jag plockar upp farsan och morsan på det årliga äventyret till Insjön och Borlänge för att köpa julprylar. Traditioner är traditioner och för släkten lite av avstamp inför julen. När man har handlat klart så är det fritt fram att köpa resintomtar och annat men det stora framplocket är om några veckor. Så här i november är advent ljuset i tunneln. Även om man snabbt vänjer sig åt blänket efter några dagar känns det välkommande avbräck så här under höstens sista hälft och den tidiga julen. Fast vid trettondagen är man ju rätt trött på allt det där och försiktigt packas allt ner och återvänder tillbaka till vinden på förrådet. Men då är det ljusare igen, trots kylan så märks det rätt fort att det blir mer sol på eftermiddagarna. Föredrar de ljusa eftermiddagarna längt mer än detta mörker.

Ute på stan börjar resecentret bli klar, man har passat på att göra en liten damm som just nu är ett hål med botten av gyttja och man har planterat lite små träd för att minska intrycket av betong och asfalt. Det blir säkert bra men har fortfarande lite svårt med krocken mellan byggnadernas utformning. Trodde först att de skulle riva den gamla stationen men antagligen är den på en bevaringsplan och man har gett den ett nytt stråk av gult, den nya terminalen med ett stort väntrum som nog ersätter den murriga soffan i en korridor är typisk modern byggnad i träd och någon variant av falurött som står kanske en eller två meter från den gamla byggnaden och det hela ser rätt konstigt ut i mina ögon. Antagligen blir det ett nytt kaos när busslinjerna läggs om från den gamla busstationen i centrumet till resecentralen. Kvar där blir det en tom tomt som kanske får butiks- och bostadsfastighet som port till centrumet. Samtidigt byggs det om vid McDonalds som har varit trång när det gäller att komma fram med bil. Kanske förbereder man på förbättringar nu när stadsplanen över området är klart och man väntar på att det dyker upp konkurrens.

Torsdag eftermiddag är en lugn eftermiddag på jobbet. En del lärare har konferenser och nog alla börjar planera för helgen. Det är skönt när det blir tystare även om det är kul att snacka med eleverna. Det är några som tydligen har ingen kontakt med sina farsor och de söker gärna upp mig, en del av dem har kanske inte många vuxna att snacka med eller det är trassel med deras morsor. Tonåringar börjar bli allt mer vuxna och vill markera deras mognad men det är inte alltid alla bitarna går ihop. Så var det väl med mig i tonåren. Den processen inom mig kom rätt plötsligt och det blev inte alltid rätt men man lär sig av livet som det heter.

Hade ett anställningsintervju nyss, den gick rätt okej, problemet var att de ville ha mig loss redan nu på en utbildning och efter som jag har inte fått några papper om att min tjänst ska försvinna så kommer jag inte loss. Men det gick bra med att vi förnyar kontakten efter jul med varandra för att se vad som händer. Det känns dock bra att det finns en liten dörr på glänt, få se hur det går med de andra. Här ska inte läggas alla äggen i en korg och så här års, så är ju stigarna rätt hala också. Min ålder var tydligen inget hinder och få väsentligt högre löner än ny skadar ju aldrig. Men jag vill också kolla vad arbetsgivaren kan göra. Jag har ju en tills vidare jobb och har gjort en del saker för dem. Så de får serva och jag slår bollen tillbaka till dem. Har ju en del förslag på områden jag kan ganska lätt att hoppa in och är rätt flexibel i olika områden.

Är sugen på att gå ut i helgen, kanske borde jag gör det men utbudet här är inte lockande och i de flesta fall skulle det kännas som man var en snuskgubbe på grönbete. Gå på dans, alltså med dansband är inte min stil och det ser inte ut att vara så värst mycket band som spelar. Kanske ska jag hålla mig lite tills det är dags för fikarträffen i slutet av månaden i Uppsala o just nu känns det rätt med den. Fast jag kommer nog köra hem efter det, är inte förtjust i bo på hotell och med osäkerheten med jobb och sånt så får jag försöka spara lite. Dessutom är det inte några problem att köra långt för mig. En kall Starbuck och en Pepsi i bilen så är jag redo för sluka mil i vinternatten. Kramar!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.